Logo

Freelancers: Ο ρατσισμός της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας

Οι  γραφειοκράτες συνδικαλιστές (πρωτίστως της ΕΣΗΕΑ) συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια, να αντιδρούν και να αποκλείουν όσους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ εργάζονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ("μπλοκάκια", freelancers) από το δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης στα επαγγελματικά τους ταμεία!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιστότοπου Typologies: "Στον αέρα τα δελτία παροχής υπηρεσιών των δημοσιογράφων, καθώς οι συνδικαλιστικές Ενώσεις δεν συναινούν στην ένταξή τους στην κοινωνική ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ! Φαίνεται έτσι σαν να ευνοούν οι συνδικαλιστές τη συνέχιση της ύπαρξης εργαζομένων δύο ταχυτήτων στα ΜΜΕ: Αυτών που θα εμφανίζονται ως «μισθωτοί», έστω και με αμοιβές 400 ευρώ, και εκείνων που θα αμείβονται με δελτίο παροχής, οι οποίοι δεν θα έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή περίθαλψη".

Οι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές με αναχρονιστική νοοτροπία που περιορίζεται στην προστασία των μελών της συντεχνίας, εθελοτυφλούν σαν να μην έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει δίπλα τους τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής κρίσης.

Αντί να προστατεύσουν και να φροντίσουν να κατοχυρώσουν το ΑΚΑΤΟΧΥΡΩΤΟ επάγγελμα του δημοσιογράφου, συνεχίζουν απτόητοι να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των μελών των σωματείων ότι με την περιχαράκωση στα πάλαι ποτέ πλέον "κεκτημένα", θα βγουν κερδισμένοι.

Επειδή όμως στην παρούσα κατάσταση κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος, αποκοιμίζουν τα μέλη των ενώσεων αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα χάσουν λιγότερα με εργαζόμενους δύο ταχυτήτων (μισθολόγια-"μπλοκάκια").

Όμως με αυτό τον τρόπο, αφήνοντας τους freelance δημοσιογράφους στην τύχη τους,  επιτρέπουν στην εργοδοσία να παρακάμπτει τις υποχρεώσεις της (συμμετοχή στις εισφορές κ.λπ.), τα ταμεία να χάνουν τις εισφορές και το επάγγελμα έρμαιο στις διαθέσεις των εκάστοτε εργοδοτών και κυβερνήσεων. 

Ως πότε θα βλέπετε το δέντρο και θα χάνετε το δάσος, κυρίες και κύριοι συνδικαλιστές;

Οι freelance δημοσιογράφοι που πληρωνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών δεν είναι επιχειρηματίες,  είναι δημοσιογράφοι και ως δημοσιογράφοι δικαιούνται ό,τι και οι άλλοι συνάδελφοί τους!

Δεν έχει σημασία ο τρόπος που πληρώνεται κάποιος, αλλά τι επάγγελμα κάνει και αν είναι δημοσιογράφος οφείλετε να ασχολείστε μαζί του και να υπερασπίζεστε τα δικαιώματά του!

ΔΟΛοπλοκίες...

Στο μεταξύ, με στοχευμένες παρεμβάσεις η εξασθενισμένη περιπαθούσα ηγεσία του πάλαι ποτέ κραταιού Οργανισμού Λαμπράκη επιδίδεται στο άθλημα του "διαίρει και βασίλευε" για να επιβεβαιώσει την εργοδοτική της φυσιογνωμία και να περισώσει ότι απέμεινε από την χαμένη της διοικητική αξιοπρέπεια...

Έτσι, μετά την δικαστική παρέμβαση απεγκλωβισμού τραπεζικών κονδυλίων για να πληρωθούν οι απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι, απέκλεισε από την πληρωμή 40 εργαζόμενους οι οποίοι είχαν προσφύγει σε επίσχεση εργασίας.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, κύμα εντάσεων στον ΔΟΛ όπου απειλήθηκαν και επεισόδια, ενώ αποκαλύφθηκε και η αδυναμία υποστήριξης των θιγόμενων από κάποιους φωνασκούντες ανέξοδα, υπέρ των εργαζομένων, συνδικαλιστές.

Η κατάσταση με τον επιλεκτικό αποκλεισμό των "ατίθασων" που έχουν κάνει επίσχεση εργασίας ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει σύντομα και να πάρουν τα λεφτά τους.  

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.