A+ A A-

ΗΠΑ - Εκλογές 2016: Ντόναλντ Τραμπ ο χυδαίος πλανητάρχης

Η απρόσμενη νίκη του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές οφείλεται στο γερασμένο ιδεολογικό οπλοστάσιο των συστημικών αντιπάλων του, οι οποίοι με προμετωπίδα την «φθαρμένη» Χίλαρι Κλίντον, απέτυχαν να εξουδετερώσουν την «απροκάλυπτα ειλικρινή χυδαιότητα» του μεγιστάνα των ακινήτων.

Ο Τραμπ στήριξε την εκστρατεία του πάνω σε μια «ελευθεριακή» συναισθηματική εξωστρέφεια. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να εκτοξεύει ό,τι του ερχόταν στο μυαλό, αφού με τα «λεφτά του … και την κυρά του».

Σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του – με την οποία σε γενικές γραμμές θα κυβερνήσει-  η συμπεριφορά του είναι δικαιολογημένη και ατιμώρητη, αφού έχει λεφτά (money makes the world go round) και είναι σχεδόν σίγουρος ότι δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς…

Αντιθέτως, αυτός (ο Αμερικανός Μπερλουσκόνι) έχει την πολυτέλεια να ακουμπάει, - και μάλιστα, όπως δήλωσε,  χωρίς αντίδραση-, ακόμη και τα απόκρυφα σημεία του κάθε ποθητού αντικειμένου!   

Σε μια περίοδο διεθνούς οικονομικής κρίσης δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε αυτοί που τη δημιούργησαν και να αντιπαρατίθενται σε έναν επιτυχημένο μπίσνεσμαν που απέκτησε δόξα και χρήμα προφανώς με τις ικανότητές του…

Ο Τραμπ δεν έκανε καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος χειροτερεύοντας την αντίπαλό του, όπως έκανε η Χίλαρι, η οποία αντί να τονίσει τις όποιες θετικές προτάσεις της στον αμερικανικό λαό, επιδόθηκε με ζήλο στην απαξίωση του αθυρόστομου μεγιστάνα.   

Σε όλες του τις τοποθετήσεις και για κάθε θέμα έδειξε καθαρά ότι κρίνει την αξία και τη χρησιμότητα των πάντων με μια στενή οικονομικίστικη αντίληψη.

Ακόμη και το ΝΑΤΟ είναι διατεθειμένος να καταργήσει (έτσι θα τραβήξει και το χαλί στο ΚΚΕ που θα μείνει χωρίς βασικό στόχο...)  αν οι συμμετέχοντες δεν πληρώνουν το σωστό τίμημα και ζημιώνουν τις ΗΠΑ!

Ο χυδαίος Τραμπ κέρδισε αφού το «καθεστώς των αγορών», το διεθνές αγοραίο σύστημα φτωχοποίησης δεν μπόρεσε να ανανεώσει το αφήγημά του και τα ιδεολογικά του όπλα ώστε να κρύψει τη δική του ανάλγητη χυδαιότητα!

Το ιδεολογικό μακιγιάζ της Χίλαρι δεν μπορούσε να κρύψει τις ρυτίδες και το γήρας ενός  αγοραίου συστήματος παγκοσμιοποίησης που δεν διαθέτει κανένα ηθικό πλεονέκτημα απέναντι στη αυθεντική  χυδαιότητα του Τραμπ…

Για όσους ανησυχούν για το αύριο,  με τον νέο πλανητάρχη το μέλλον θα βασιστεί, όπως πάντα, στις χυδαίες συναλλαγές. Η βασική διαφορά θα είναι μάλλον μια λιγότερο σοφιστικέ αισθητική.

Ίσως έτσι είναι καλύτερα για τους μικρούς επιρρεπείς στις αυταπάτες, αρκεί να το καταλάβουν γρήγορα και να είναι έτοιμοι να πληρώσουν για το μεγαλείο των ΗΠΑ…

ΥΓ) Ο σουλτάνος Ερντογάν δεν άφησε στιγμή να περάσει, τηλεφώνησε αμέσως και μίλησε με τον νέο πλανητάρχη. Οι παραγγελίες (όπλα, αεροπλάνα F35 κ.λπ.) θα αυξηθούν και ταυτόχρονα θα παραγγείλει και η μικρή Ελλάς για να μην διαταραχθεί η ισορροπία στο Αιγαίο και  ξανασυζητάμε για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Έτσι κι αλλιώς αν το χρέος αυξάνεται, όπως πάντα, «τι Λωζάνη, τι Κοζάνη», πάντα θα βράζουμε στο ίδιο το καζάνι…