A+ A A-

ΕΣΗΕΑ-Εκλογές:Σε θυμούνται όταν ψηφίζεις!

Τα μέλη της ΕΣΗΕΑ καλούνται στις 17-18 Ιουνίου να αναδείξουν το νέο ΔΣ της Ένωσης και, ως είθισται, καταφθάνουν στα e-mail και στα κινητά ανακοινώσεις με τις προτάσεις και τα σχέδια των παρατάξεων (παλιών και νεοσύστατων της τελευταίας στιγμής) που φιλοδοξούν να δώσουν στον κλάδο τη χαμένη του δύναμη και αξιοπρέπεια.

Οι περιχαρακωμένες παρατάξεις συναγωνίζονται η μία στο "θάψιμο" της άλλης, όπως έκαναν πάντα,  προσπαθώντας να κρύψουν από τους ταλαιπωρημένους εργαζόμενους στα ΜΜΕ την ψεύτικη αισιοδοξία της "ξύλινης" γλώσσας τους η οποία σήμερα με τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα που έρχονται αύριο.

Εϊναι γεγονός ότι ο αγώνας των δημοσιογράφων είναι σήμερα πολύ σκληρός λόγω του μνημονιακού περιβάλλοντος, αλλά και της έλλειψης στοιχειώδους θεσμικής κατοχύρωσης του επαγγέλματος (ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις, εργοδοτικοί εκβιασμοί, τρόμος ανεργίας, χειραγωγημένη ενημέρωση κ.λπ.).

Το λουκέτο στην ΕΡΤ αποδεικνύει ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν έχουν τη δύναμη να αποτρέψουν ούτε τις πιο αυταρχικές αποφάσεις και ότι, η διατήρηση των στεγανών που βολεύουν επί χρόνια κάποιους "επαγγελματίες αερολόγους" εξαρτημένους από την κομματοκρατία, οδηγεί στην καταστροφή.

Μέχρι σήμερα οι "επαγγελματίες" συνδικαλιστές αποτελούσαν ένα είδος αναγκαίου κακού που με βαριά καρδιά και σχεδόν με το ζόρι έπαιρναν την ψήφο των μελών του σωματείου και ανανέωναν- οι περισσότεροι-, την μία από τα ίδια, θητεία τους.

Τώρα χρειάζεται αλλαγή και πρώτα απ' όλα αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΣΗΕΑ για νάχει τη δυνατότητα ο ψηφοφόρος να εκλέξει πρόσωπα και όχι προτεινόμενα ονόματα παρατάξεων.

Χρειάζεται ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ όπου θα μπορείς να ψηφίσεις πρόσωπα από διαφορετικές παρατάξεις που έχουν επιδείξει εντιμότητα, αξιοπρέπεια, ικανότητα και αγωνιστικότητα.

Πλάι στο όνομα του κάθε υποψήφιου στο ενιαίο ψηφοδέλτιο θα μπορούσε να γραφτεί και το όνομα της παράταξής του -αν υπάρχει και αν το θέλουν κάποιοι- ή το ανένταχος σε όποιον ήθελε κ.λπ.

Με το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα σπάσουν τα δεσμά των παρατάξεων της περιχαράκωσης και θα αποδυναμωθεί το μανιπουλάρισμα των ψηφοφόρων! Θα δωθεί η δυνατότητα να απεγκλωβιστεί ένας μεγάλος αριθμός  ψηφοφόρων από τους εκβιασμούς της κάθε ηγετικής κλίκας και το ασφυκτικό πρεσάρισμα που ασκεί το κάθε κομματικό μαντρί.

Το ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι μία διέξοδος για να ταρακουνηθούν τα λιμνάζοντα νερά του τέλματος που χαρακτηρίζει την ΕΣΗΕΑ τα τελευταία απογοητευτικά για τον κλάδο χρόνια. Στην παρούσα συγκυρία θα ωθήσει και τις αρτηριοσκληρωμένες παρατάξεις να λειτουργήσουν δημιουργικά και θα τις απεξαρτήσει από τους μόνιμους  "αρχηγίσκους" οι οποίοι δίνουν τη "γραμμή" και τις διαχειρίζονται σαν μαγαζάκια τους.

Επειδή όμως είναι αργά για να ισχύσει άμεσα το ενιαίο ψηφοδέλτιο, όσοι ψηφοφόροι έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια από τους περιχαρακωμένους συνδικαλισταράδες και δεν γνωρίζουν κάποιον έντιμο και με αγωνιστικό ήθος υποψήφιο όπου κι αν ανήκει μπορούν να ψηφίσουν ΛΕΥΚΟ για να μην νομιμοποιήσουν, άλλη μία φορά, από απελπισία την πολιτική της αυτοκαταστροφής.

Όλοι οι ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ψηφοφόροι που δεν διακρίνουν κάποιον έντιμο αγωνιστή υποψήφιο ας ψηφίσουν ΛΕΥΚΟ για να ταρακουνήσουν την ηρεμία του παλαιοκομματικού καθεστώτος και των -ανάλογα με την περίσταση- μακιγιαρισμένων εκπροσώπων του!

Για να δείξουν και να μετρήσουν την εγκλωβισμένη δύναμη της δυσφορίας της ΒΑΣΗΣ απέναντι στους "ηγέτες" του αδιέξοδου αλληλοφαγώματος!

ΥΓ) Αν περάσει το σχέδιο κατάργησης του ΕΔΟΕΑΠ το οποίο όπως φαίνεται αποτελεί στόχο του καθεστώτος, τότε η αποδυνάμωση της ΕΣΗΕΑ θα είναι ραγδαία και δραματική.

Ο ΕΔΟΕΑΠ αποτελεί το τελευταίο προπύργιο που δίνει αξία στην ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, αφού μέσω αυτής ο επαγγελματίας δημοσιογράφος γίνεται μέλος στον ΕΔΟΕΑΠ και έχει υγειονομική περίθαλψη, εφάπαξ κ.λπ.

Με κατάργηση του ΕΔΟΕΑΠ και εντάξή του στον ΕΟΠΥΥ, δεν θα υπάρχει ισχυρό κίνητρο να γίνει κάποιος μέλος της ΕΣΗΕΑ ούτε ένα ήδη μέλος θα φοβάται τη διαγραφή του.

Αυτό σημαίνει ότι η ήδη μεγάλη απαξίωση της ΕΣΗΕΑ θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη και το άλλοτε δυναμικό σωματείο θα μετατραπεί σε ένα πνευματικό-μορφωτικό ίδρυμα. Κάτι σαν Ακαδημία των  δημοσιογράφων...

 

ΥΓ2) Διάβασε και τα σχετικά άρθρα για τις προηγούμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ στους συνδέσμους που ακολουθούν. Έχουν πολύ ενδιαφέρον...

http://freelancers.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=170:arxeio&catid=36:epikairothta&Itemid=56

http://freelancers.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=145:arxeio&catid=36:epikairothta&Itemid=56

http://freelancers.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=205:arxeio&catid=36:epikairothta&Itemid=56


ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Σύμφωνα με την Εφορευτική Επιτροπή σήμερα Τρίτη 18 και αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, από τις 8.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου στις 8.50 μ.μ. θα διεξαχθούν ψηφοφορίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού Ιδρύματος.
Συγκεκριμένα ψηφίζουμε:
* Για την εκλογή:
• Μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ (έως 11 σταυροί)
• Μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής ΕΣΗΕΑ (έως 3 σταυροί)
• Μελών Πειθαρχικών Συμβουλίων ΕΣΗΕΑ (έως 5 σταυροί)
• Μελών Μορφωτικού Ιδρύματος (έως 2 σταυροί για τα τακτικά μέλη της ΕΣΗΕΑ-μέλη  αντιστοίχων με τη δραστηριότητά τους οργανώσεων & έως 4 σταυροί για τα τακτικά μέλη της EΣΗΕΑ)
• Εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ (ένας σταυρός για τους εκπροσώπους στα..
ΜΜΕ και έως τρεις σταυροί για τους εκπροσώπους των συνταξιούχων)
* Και για την έγκριση πεπραγμένων, οικονομικού απολογισμού, προϋπολογισμού καθώς και για παροχή εξουσιοδότησης καταγγελίας συμβάσεων και απεργίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσα μέλη για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι ταμειακώς εντάξει, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ., θα καταβάλουν το ποσό των 15 ευρώ για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όσον αφορά τα άνεργα ή εν επισχέσει μέλη της ΕΣΗΕΑ, το ποσόν αυτό θα καταβληθεί από τον Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας της Ένωσης
Τέλος, πληροφορούμε τα μέλη ότι θα ψηφίσουν ως εξής:
Όσοι το επώνυμό τους αρχίζει:
από Α έως ΚΡΥ: στο 1ο ΤΜΗΜΑ: (1ος όροφος Αίθουσα Γ. Καράντζα)
από ΚΤ έως ΟΥ: στο 2ο ΤΜΗΜΑ: (Αίθουσα 3ου ορόφου)
από Π έως Ω: στο 3ο ΤΜΗΜΑ: (5ος όροφος Αίθουσα Συνεδριάσεων)