A+ A A-

Τρία ερωτήματα για την πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ

Μέσα στο πνεύμα των καιρών η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, του ασφαλιστικού φορέα που καλύπτει τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους των Μέσων Ενημέρωσης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αναγκάστηκε να κάνει περικοπές για να προλάβει μια μελλοντική κατάρρευση και πτώχευση η οποία  ήταν ήδη προ των πυλών.

Η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, η κυρία Ελένη Σπανοπούλου, έστειλε μάλιστα μια επιστολή που εξηγούσε, με πλεονάζουσα αυτοπεποίθηση, το ορθόν των συγκεκριμένων περικοπών, μην αφήνοντας σχεδόν κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση. Την επιστολή της συνόδευε και μία άλλη επιστολή-απάντηση σε μια ανακοίνωση του  γ.γ. της ΕΣΗΕΑ, Αντώνη Νταβανέλου, τον οποίο κατακεραύνωνε και σε κάποιο σημείο τον προειδοποιούσε απειλητικά ότι, αν δημοσιεύσει κάποια ονόματα προνομιούχων, δεν θα αισθανόταν καθόλα ευχάριστα!

Πριν από λίγες ημέρες, η κυρία Σπανοπούλου, η οποία στην επιστολή της δήλωνε διαθέσιμη να απαντήσει σε κάθε ερώτημα και καλόπιστη παρατήρηση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ, έλαβε ένα e-mail με συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούσαν στις αποφασισμένες περικοπές,  καθώς και σε κάποιες άλλες, πολύ λογικές περικοπές, που έπρεπε να γίνουν, αλλά περιέργως δεν έγιναν.

Ίσως ο φόρτος εργασίας δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής στην πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ να απαντήσει και να διαφωτίσει τα μέλη του Ταμείου για κάποια θέματα που  χρήζουν άμεσης απάντησης.

Ελπίζουμε να το κάνει στο άμεσο μέλλον.

Μέχρι τότε, είναι χρήσιμο να δημοσιεύσουμε το e-mail που πήρε η κυρία Σπανοπούλου.

Ένα  e-mail το οποίο ζητάει απαντήσεις και σοβαρές αποφάσεις ώστε να αποτραπεί στο μέλλον η επαλήθευση κάθε αρνητικού σεναρίου για το Ταμείο μας:

"Αξιότιμη κυρία Σπανοπούλου,

πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη μεγάλη προσπάθεια και την αποφασιστικότητα με την οποία εργάζεστε για την ευρωστία του ταμείου μας , καθώς και για τις γρήγορες απαντήσεις σας σε κάθε ερώτημα ή παρατήρηση των συναδέλφων σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ.

Διαβάζοντας τις επιστολές σας σχετικά με τις απαραίτητες περικοπές για τη σωτηρία του ταμείου μας και την απάντησή σας στον συν. Αντώνη Νταβανέλο και  με αφορμή την πρότροπή σας ότι είστε διαθέσιμη για κάθε καλόπιστη παρατήρηση, θα ήθελα να σας  ρωτήσω το εξής:

Εντάξει, οι περικοπές, παρόλο που ορισμένες -έτσι τουλάχιστον όπως αναφέρονται- μοιάζουν να στερούνται ποιοτικής προσέγγισης (π.χ. τι θα πει όποιος έχει μικτό ατομικό εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ δεν θα παίρνει βοήθημα παιδικού σταθμού ή κατασκηνωτικό βοήθημα;

Έχει υπολογιστεί ο αριθμός των παιδιών του; Το εισόδημα της/του συζύγου δεν μετράει;

Αν δηλαδή, ένας έχει εισόδημα 49.500 ευρώ και ένα παιδί τότε  θα παίρνει βοήθημα, ενώ ένας άλλος με εισόδημα 50.500 ευρώ και δύο ή τρία παιδιά δεν θα παίρνει τίποτα;) 
Τέλος πάντων...

Τα ερώτηματά μου είναι άλλα, νομίζω πολύ σοβαρά. Αφορούν στον αριθμό των συγγενών μελών μας (σύζυγοι , μητέρες κ.α.) που έχουν δικό τους ασφαλιστικό φορέα, αλλά απολαμβάνουν προνομιακή συμπληρωματική  ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ: 

1) Πόσα είναι αυτά τα άτομα που απολαμβάνουν συμπληρωματική ασφάλιση;

2) Πόσο κοστίζουν στο ταμείο μας κάθε χρόνο;

3) Γιατί οι περικοπές δεν συμπεριέλαβαν αυτά τα άτομα τα οποία, ενώ έχουν ασφάλιση, επιβαρύνουν τον ΕΔΟΕΑΠ για επιπλέον προνόμια;

Κυρία Σπανοπούλου,

δεν θα σταθώ στο ότι υπάρχουν άδικες και αδικαιολόγητες διακρίσεις, αφού όπως διαβάζουμε στην επιστολή Νταβανέλου και στην απάντησή σας, κάποια μέλη έχουν εξασφαλίσει για τους συγγενείς τους πλήρη προνόμια (δηλαδή επισκέψεις και στον ΕΔΟΕΑΠ και στον ιδιωτικό τομέα) κάποιοι άλλοι μόνο επισκέψεις στον ΕΔΟΕΑΠ και κάποιοι τρίτοι - πληβείοι-  τίποτα.

Θα επιμείνω, στο ανεξήγητο για μένα που εκθέτει πρώτα εσάς, αλλά και όλο το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ: Πώς είναι δυνατόν από τη μία πλευρά να δείχνετε "σιδηρά πυγμή" και από την άλλη να κλείνετε τα μάτια σας και να μην αγγίζετε τους προνομιούχους;
Έτσι θα σωθεί το ταμείο μας;

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Ταταρούνης
μέλος ΕΔΟΕΑΠ"
_____________________________________________________________

----- Original Message -----
From: "EDOEAP"
Sent: Thursday, January 21, 2010 1:46 PM
Subject: EDOEAP PAROXES 2010ΑΓΑΠΗΤΟΙ/ΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ  ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ  ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ
ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ .
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ