A+ A A-

Η ΕΣΗΕΑ για την κλήση της Γιάννας Παπαδάκου στην Επιτροπή της Βουλής

Με μια λιτή ανακοίνωση-τηλεγράφημα, για να σώσει τα προσχήματα και να εξωραϊσει την αδράνειά της απέναντι σε σοβαρά ζητήματα του κλάδου, η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την έκπληξή της για την κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου ως ύποπτης από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η λιτή ανακοίνωση είναι ταυτόχρονα και λειψή καθώς δεν αναφέρει ότι η Επιτροπή ερευνά το σκάνδαλο NOVARTIS ίσως για να μη θιγεί η κατηγορούμενη φαρμακευτική εταιρεία αλλά και η πλειοψηφία της Επιτροπής που έχει χαρακτηρίσει το σκάνδαλο ως σκευωρία..

Δεν είναι περίεργο, εξάλλου,  ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απλώς συμπαρίσταται λεκτικά στη Γιάννα Παπαδάκου και ότι δεν τολμάει να αποδοκιμάσει ευθέως τέτοιες απόπειρες εκφοβισμού των λειτουργών της ενημέρωσης

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έκπληξή του για την κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, ως ύποπτης, από την Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής.

 Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή της στη Γιάννα Παπαδάκου, μέλος της Ενώσεως, και τονίζει ότι δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της Ενημέρωσης".

                                            ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ