A+ A A-

Η Ύβρις του Ερντογάν απαιτεί σχέδιο αντεπίθεσης

Ο μασκοφορεμένος με το νόμο, λόγω Cocid 19, Δεκαπενταύγουστος και η Ύβρις του μεγαλομανή Σουλτάνου Ερντογάν  συνθέτουν ένα δυσάρεστο καλοκαιρινό σκηνικό το δίσεκτο έτος 2020.

Το υπέροχο ελληνικό κλοκαίρι έχει "γκριζάρει" και ένας αέρας μελαγχολίας και απαισιοδοξίας πλανιέται στην ατμόσφαιρα πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά και τις ωραίες παραλίες.

Στη μεγάλη εικόνα της Ευρώπης οι πρωταγωνιστές μηρυκάζουν και αναμασούν τετριμμένα λόγια χωρίς να εμπνέουν τους εξουθενωμένους λαούς που διψάνε για λίγη αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Όμως, θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές δεν μπορούν να προσφέρουν  στις μη προνομιούχες πλειοψηφίες.

Ούτε, βέβαια, αντιπαραθέτουν αποτελεσματική υπεράσπιση των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αρχών της δημοκρατίας και του Δικαίου που ευτελίζονται από τον Τούρκο - καθόλου πλέον ήπιο ισλαμιστή- πρόεδρο, ο οποίος συνεχίζει απτόητος να διαμηνύει ότι είναι το αφεντικό της Μεσογείου που θεωρεί "γαλάζια πατρίδα" του.

Η ηγεσία της ΕΕ έχει πλέον μία τελευταία ευκαιρία απέναντι στις θρασύτατες απαιτήσεις και τις απειλές του Ερντογάν για να μην ξεφτιλιστεί και αποδειχτεί κατώτερη των περιστάσεων: Στο επόμενο συμβούλιο να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία γιατί αν δεν το πράξει τότε θα αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ακόρεστο Σουλτάνο που θα είναι αδύνατον πλέον να σταματήσει χωρίς τη χρήση βίας..

Αν η γερμανική προεδρεία επιδείξει ιδιοτελή συμπεριφορά σε βάρος των θεμελιωδών αρχών της Δημοκρατίας και ανεχθεί ακόμη περισσότερο τις προσβολές του Τούρκου προέδρου θα είναι ανάξια του ηγετικού της ρόλου στην  Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ελληνική κυβέρνηση αλλά και όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα, ακόμη και για το αρνητικό σενάριο της υποκριτικής αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουν έτοιμο το σχέδιο της αντεπίθεσης το οποίο είναι ανάγκη να έχουν γνωστοποιήσει σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Διότι, μόνο με σχέδιο αποτροπής, χωρίς σχέδιο αντεπίθεσης κανείς δεν σε θα πάρει στα σοβαρά...      

Καλό Δεκαπενταύγουστο και η Παναγιά μαζί μας!