A+ A A-

Το μεγάλο δίλημμα της πολιτικής εκπόρνευσης

Όταν ένας ή μία πολιτικός αισθάνεται ότι πρέπει να «πουλήσει» τον εαυτό του/της επειδή απειλείται να τεθεί στο περιθώριο, βρίσκεται απέναντι στο μεγάλο δίλημμα: Πόρνη πολυτελείας σε ακριβό ξενοδοχείο ή λαϊκή γυναίκα του δρόμου;

Αυτό σημαίνει να επιλέξω το κόμμα που είναι στα πρόθυρα της εξουσίας και ας αλλοιώνεται η ιδεολογική μου ταυτότητα ή να προσεγγίσω ένα κόμμα πλησιέστερο στο ιδεολογικό μου προφίλ όπου χρειάζεται να παλέψω σκληρά με λιγότερες πιθανότητες εκλογής;

Η απόφαση δεν είναι πάντα εύκολη και ανέξοδη για όλους/ες.

Οι έχοντες  ξεκαθαρισμένη κοσμοαντίληψη και υπέρ πάντων το προσωπικό βόλεμα φοράνε το ανάλογο ένδυμα με απροκάλυπτο ντεκολτέ θράσους και «βουλεύονται», δηλαδή βολεύονται στα ακριβά ξενοδοχεία...   

Έτσι κι αλλιώς, όπως έχει πει και ο Μαρξ, η ιδεολογία είναι μια «ψευδοσυνείδηση» και ποιος νοιάζεται, ιδιαίτερα τη σήμερον ημέρα;

Κάποιοι άλλοι ή άλλες με περισσότερους δισταγμούς φροντίζουν να φτιασιδωθούν πιο σεμνά και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, βγαίνουν στο κλαρί σε πιο λαϊκές συνοικίες κοντά στον ιδεολογικό τους περίγυρο.

Και στις δύο περιπτώσεις για να χαρακτηριστούν «πόρνες» μετράει η στιγμή της συμφωνίας, το μέγεθος του σαλτιμπαγκισμού, ο βαθμός της υποκρισίας, τα λύτρα της «προδοσίας» κ.λπ.   

Ανάμεσα στους τελευταίους «σαλταδόρους» που συνήψαν υπερβατικό πολιτικό γάμο με το κόμμα της ΝΔ φαβορί των δημοσκοπήσεων, είναι ο περιβόητος συγγραφέας-εραστής του μισοφέγγαρου Πέτρος Τατσόπουλος, πρώην ΣΥΡΙΖΑ, και εσχάτως ο πρώην Ποταμίσιος, Χάρης Θεοχάρης.

Ο τελευταίος μάλιστα επειδή διαθέτει «διαχειριστική επάρκεια» και θέλει να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της κρίσης με μεταρρυθμίσεις και στρατηγικό σχέδιο που του ενέπνευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Είπε μάλιστα ότι, ενώ είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αν ο αρχηγός θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας θα την καταψηφίσει…»

Τόση συνέπεια...

Για την ιστορία πάντως αξίζει να αναφέρουμε την κοινοβουλευτική διαδρομή της πρωταθλήτριας, Κατερίνας Μάρκου. Η κα Μάρκου έχει καταφέρει σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους να αλλάξει τρία κόμματα.

Όπως τώρα ο κος Θεοχάρης, με κάποιο διάστημα περισυλλογής ως ανεξάρτητη, μεταπήδησε από το Ποτάμι με το οποίο είχε εκλεγεί στη ΝΔ, ενώ πριν πάει στο Ποτάμι είχε διατελέσει και βουλευτής εκλεγμένη με τη ΔΗΜΑΡ!

 

ΥΓ) Το σχόλιο μας δεν αφορά κάποιους ή κάποιες που αλλάζουν κόμμα σε ανύποπτο χρόνο, επειδή πραγματικά πιστεύουν ότι από τη νέα στέγη μπορούν να προσφέρουν περισσότερα και να λειτουργήσουν καλύτερα.

Ούτε όσους/ες όταν διαλύεται το κόμμα τους εντάσσονται σε ένα άλλο ή σε μία στιγμή διασπάσεων κ.λπ. επιλέγουν το ένα ή το άλλο σχήμα, λόγω μεγαλύτερης ιδεολογικής συγγένειας.

Αναφέρεται σε πολιτικούς σαλταδόρους, δηλαδή όσους/όσες επιλέγουν εξόφθαλμα τα φαβορί με βάση το προσωπικό τους βόλεμα,  ως κολαούζοι της επιτυχίας, ξεπουλώντας τις ψεύτικες, όπως αποδεικνύεται, ιδεολογικές τους αρχές.

ΥΓ2) Η αναφορά μας σε αυτά τα τρία ονόματα, παρότι υπάρχουν και άλλα είναι ενδεικτική αφού είναι και τα πλέον αναγνωρίσιμα και κραυγαλέα παραδείγματα.