Logo

ΠΟΕΣΥ: Η κυβέρνηση να στηρίξει Περιοδικό και Αθλητικό Τύπο

Το Διοικητικό́ Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, με αφορμή́ την νομοθετική́ πρωτοβουλία που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα για τα μέτρα στήριξης του εντύπου Τύπου, πανελλαδικού́ και περιφερειακού́, εκφράζει κατ’ αρχήν την ικανοποίηση του για την πολιτική ανταπόκριση της Κυβέρνησης σ’ αυτό το πάγιο αίτημα του δημοσιογραφικού κόσμου.

Παράλληλα δε, εκφράζει τον προβληματισμό του γιατί στη συγκεκριμένη διάταξη δεν αναφέρονται σαφώς ο περιοδικός Τύπος καθώς και οι αθλητικές εφημερίδες.

Η ΠΟΕΣΥ θεωρεί αδιανόητη μια τέτοια παράλειψη και θεωρεί αυτονόητη τη συμμετοχή, στα μέτρα στήριξης του εντύπου Τύπου, του Περιοδικού και του Αθλητικού Τύπου. Και βέβαια, όπως και σε όλα τα έντυπα, εκεί όπου τηρούνται οι κανόνες δεοντολογίας και οι εργοδότες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καλεί τους αρμόδιους υπουργούς σε άμεση διαβούλευση με τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις, προκειμένου –επιτέλους-  να εξειδικευτούν και να εφαρμοστούν τα μέτρα και να μην παραμείνει η εξαγγελία τους, για μια ακόμη φορά, μόνο στα λόγια.

Ο έντυπος Τύπος σε πανελλαδική κλίμακα, ημερήσιος, περιοδικός, αθλητικός, είναι βασικός πυλώνας της Ενημέρωσης και η ενίσχυση του είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

                                      Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.