Logo

Πολιτική κατάντια και τσουνάμι παραπληροφόρησης...

Το νέο έτος, που τυχαίνει να είναι και έτος εκλογών, μπήκε δυστυχώς με έντονα χαρακτηριστικά πολιτικής ηχορύπανσης.

Κυριάρχησε από τις πρώτες ημέρες το απύθμενο θράσος και η ανερυθρίαστη διασπορά πολιτικάντικης σπέκουλας και ψευδολογίας.

Αφορμή για τη συναυλία της πολιτικής ηχορύπανσης αποτέλεσε η εξέλιξη της υπόθεσης Novartis και ο αποκαλυφθείς στο ευρύ κοινό προστατευόμενος μάρτυρας καθηγητής στο πεδίο των υπηρεσιών υγείας, Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος προσπάθησε να δραπετεύσει από τη χώρα οικογενειακώς, όταν έμαθε ότι είχε μετατραπεί σε κατηγορούμενο παθητικής δωροδοκίας.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έξαλλες κωμικοτραγικές αντιδράσεις καθώς κάποιοι οι οποίοι εμφανίζονται ως προστάτες της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, επιτέθηκαν απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους λειτουργούς της, κάνοντας μάλιστα λόγο για Εσχάτη Προδοσία!

Οι συμπεριφορές αυτές για κάθε λογικό πολίτη, άσχετα με την κομματική του συμπάθεια, είναι ακατανόητες και προδίδουν μάλλον πανικό.  

Είναι εμφανές πλέον, ακόμη και στους ανυποψίαστους, ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας δεν είναι διαθέσιμο να «αλλάξει πίστα» και να προσαρμοστεί σε ένα πολιτισμένο πλαίσιο αντιπαράθεσης.

Δεν υπάρχει ο ελάχιστος σεβασμός μεταξύ των αντιπάλων που θα εξασφάλιζε ένα πολιτισμένο επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης και ανταλλαγής επιχειρημάτων.

Ιδιαίτερα κάποιοι από το ante imperium πολιτικό προσωπικό, έχουν επιλέξει το εύκολο κέρδος της διέγερσης του θυμικού των ιθαγενών, την πολεμική αντεπίθεση και την ακραία πόλωση.  

Το ίδιο συμβαίνει και με τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία συνεχίζουν ως βαποράκια και ιμάντας μετάδοσης της γραμμής της διαπλοκής και της καιροσκοπικής αλληλοεξυπηρέτησης με τις διαθέσιμες ορατές και αόρατες καθεστωτικές δυνάμεις.

Έρχεται τσουνάμι εκλογικής παραπληροφόρησης...

ΥΓ) Πρέπει να τονίσουμε ότι η Εσχάτη Προδοσία είναι ποινή που επιβάλλεται και αφορά κυρίως σε περιόδους πολέμου και ότι π.χ. ακόμη και στην περίπτωση του Νίκου Μπελογιάννη, χρειάστηκε να γίνουν δύο δίκες για να επιβληθεί και να εκτελεστεί η ποινή του θανάτου.

Στην πρώτη δίκη που δικάστηκε με τον νόμο 509/1947 με την κατηγορία της ανασυγκρότησης του ΚΚΕ δεν μπορούσαν να τον στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα για Εσχάτη Προδοσία.

Δηλαδή, παρόλο που εργαζόταν για την ανασυγκρότηση του παράνομου ΚΚΕ και μάλιστα μόλις δύο χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, αυτό δεν αποτελούσε Εσχάτη Προδοσία.

Έτσι, χρειάστηκε να γίνει και δεύτερη δίκη τον Φεβρουάριο του 1952 με τον Μεταξικό νόμο 375/1936  για Εσχάτη Προδοσία με τον οποίο τον καταδίκασαν ως κατάσκοπο, όταν ανακαλύφθηκαν οι ασύρματοι επικοινωνίας με την ηγεσία του ΚΚΕ στο εξωτερικό.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο κωμικοτραγικό είναι να μιλάνε σήμερα κάποιοι και μάλιστα εναντίον λειτουργών της Δικαιοσύνης για Εσχάτη Προδοσία, επειδή κατά την άποψή τους δεν τηρούν τη νομική διαδικασία που τους συμφέρει…    

ΥΓ2) Ο κατηγορούμενος, αμφιλεγόμενης συμπεριφοράς καθηγητής, Νίκος Μανιαδάκης, παρουσιάστηκε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη ως άμεμπτος αθώα περιστερά, λέγοντας ότι έχει ελεγχθεί περισσότερο από κάθε Έλληνα πολίτη και δεν του βρήκαν καμία παρανομία.

Βέβαια, ξέχασε να πει, ούτε ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο, για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό που του βρήκαν οι αρχές και εξ’ αυτού αναγκάστηκε να πληρώσει μισό εκατομμύριο ευρώ για να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Θράσος απύθμενο…  

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.