Logo

ΕΣΗΕΑ: Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο για τα New Media

                                             

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος στο σεμινάριο “New Media” της ΕΣΗΕΑ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις εκατό (διαθεσιμότητα αίθουσας)  μέσα σε, σχεδόν, δύο 24ωρα.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, ότι οι αιτήσεις, οι οποίες αποστέλλονται, περιλαμβάνονται πλέον σε λίστα αναμονής. Σε περίπτωση ακυρώσεων, οι συνάδελφοι θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των μελών, θα εξετάσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ενός δεύτερου κύκλου του σεμιναρίου με την ίδια θεματολογία.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή των μελών στο σεμινάριο είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή του θα χορηγηθούν βεβαιώσεις σε όσους από τους συμμετέχοντες το παρακολούθησαν ανελλιπώς (όριο απουσιών 10%, ήτοι 4 ώρες). Διευκρινίζεται ότι συνιστά υποχρέωση των συμμετεχόντων η χρήση δικού τους Η/Υ (laptop ή tablet).

Ακολούθως παρατίθεται ενδεικτική θεματολογία του σεμιναρίου:

-  Εισαγωγή στη Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

-  Από το storytelling στο storyliving

-  Οι βασικές αρχές της Διαδικτυακής Δημοσιογραφίας

-  Ψηφιακά εργαλεία στα Νέα Μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα

-  Παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου

-  Πολυμεσική δημοσιογραφία

-  Μέθοδοι Έρευνας στην ψηφιακή επικοινωνία

-  Εικονική Πραγματικότητα (VR) και Επαυξημένη Πραγματικότητα

-  (AR) στη Δημοσιογραφία

-  Τα εργαλεία του Data Journalism και τα Infographics

-  Google Analytics, Search Engine Optimization, κατασκευή site και blog, Mobile Journalism

-  Το περιεχόμενο στα social media

-  Η χρηματοδότηση και η διαφήμιση στο Online Journalism

-  Branded Content και Native Advertising

-  Ψηφιακή φωτογραφία και video

-  Θεματική δημοσιογραφία και τοπικές ειδήσεις στο WEB

- Οδηγός εργασιακής ένταξης και εργασιακής επιβίωσης στα Ψηφιακά

  Μέσα (πνευματικά δικαιώματα, business plan κ.ά.).

 

                            ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Υπενθυμίζουμε ότι: "Η ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο της  καταστατικής της υποχρέωσης για  διαρκή επιμόρφωση των μελών της, αλλά και" του πνευματικού έργου που επιτελεί, ανακοινώνει την πραγματοποίηση ενός νέου σεμιναρίου, με θέμα τη μετάβαση στην ψηφιακή δημοσιογραφία, έχοντας την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο γνώσεων για τα μέλη της στο νέο εργασιακό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε τη σχετική απόφαση με στόχο να προσφέρει στους συναδέλφους πρακτικές και εξειδικευμένες γνώσεις, απαραίτητες για τη μετάβασή τους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας.

Το σεμινάριοNew Media” έχει διάρκεια 36 ωρών και υπεύθυνη υλοποίησής του είναι η δημοσιογράφος – πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, πρώην συντάκτρια στο Έθνος και την Ημερησία και νυν media trainer και visiting lecturer στο ΕΚΠΑ και το Quality Journalism New Technologies, κυρία Σόνια Χαϊμαντά. Η ομάδα των εισηγητών  του σεμιναρίου απαρτίζεται  από διακεκριμένους συναδέλφους, στελέχη στο χώρο των ΜΜΕ και καθηγητές Επικοινωνίας και Νέων Μέσων.
Το σεμινάριο θα διαρκέσει συνολικά εννέα εβδομάδες και συγκεκριμένα από την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, έως και την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019. Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Καράντζας», στον 1ο όροφο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
Το Διοικητικό Συμβούλιο διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κανένα κόστος από πλευράς συμμετεχόντων για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Επιπλέον, η ΕΣΗΕΑ, μετά το πέρας του σεμιναρίου και σε ημερομηνία, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα χορηγήσει πιστοποιήσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Το δικαίωμα απουσιών ορίζεται στο 10% των συνολικών ωρών (4 ώρες). Υπενθυμίζεται ότι συνιστά υποχρέωση των συμμετεχόντων η υπογραφή στο παρουσιολόγιο, πριν την έναρξη της παράδοσης, καθώς και η χρήση δικού τους Η/Υ (laptop ή tablet).
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο ”New Media, γραπτά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο φαξ: 210-3632608 και τηλεφωνικά στο 210-3675402, έως και την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019. Επισημαίνουμε ότι το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη της ΕΣΗΕΑ, εργαζόμενους και άνεργους και μόνο στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει περιορισμένη διαθεσιμότητα θέσεων θα γίνει δεκτή η συμμετοχή και δημοσιογράφων μη μελών.
  Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σεμιναρίου New Media   Υπεύθυνος: Σόνια Χαϊμαντά. Διάρκεια: 36 ώρες. Χρόνος Υλοποίησης: Εννέα εβδομάδες, από 5/2/2019 έως 4/4/2019.
Παράδοση: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις δέκα πρωί έως τις δώδεκα το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΑ.   1η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 5/2 και ΠΕΜΠΤΗ 7/2  ΩΡΑ 10:00 - 12 μ.  2η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 12/2 και ΠΕΜΠΤΗ 14/2  ΩΡΑ 10:00 -12 μ.  3η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 19/2 και ΠΕΜΠΤΗ 21/2  ΩΡΑ 10:00 -12 μ.   4η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 26/2 και ΠΕΜΠΤΗ 28/2  ΩΡΑ 10:00 -12 μ. 5η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 5/3 και ΠΕΜΠΤΗ 7/3 ΩΡΑ 10:00 -12 μ. 6η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 12/3 και ΠΕΜΠΤΗ 14/3 ΩΡΑ 10:00 -12 μ. 7η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 19/3 και ΠΕΜΠΤΗ 21/3 ΩΡΑ 10:00 -12 μ. 8η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 26/3 και ΠΕΜΠΤΗ 28/3 ΩΡΑ 10:00 -12  9η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 2/4 και ΠΕΜΠΤΗ 4/4 ΩΡΑ 10:00 -12 μ."            
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.