Logo

ΣΚΑΪ: Εκεί που η απεργία θα πάρει εκδίκηση... (UPDATED)

Εκεί που η απεργοσπασία είχε επικρατήσει και οι απεργοσπάστες δημοσιογράφοι είχαν επιβάλλει προκλητικά την περιφρόνησή τους απέναντι στους αγώνες των συναδέλφων τους και των συνδικαλιστικών σωματείων, δηλαδή στον όμιλο του ΣΚΑΪ, ίσως ήρθε η ώρα να πάρει την εκδίκησή της η απεργία.

Ύστερα από την τελευταία επίδειξη ανάλγητης πυγμής με την ταυτόχρονη απόλυση δώδεκα (12) δημοσιογράφων, ο επιχειρηματικός όμιλος των ΜΜΕ του κου Αλαφούζου, υφίσταται την πρώτη σφοδρή αντίδραση των δυνάμεων της εργασίας με μία συνεχιζόμενη απεργία που είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Άγνωστη είναι και η απάντηση του Αλαφουζέικου απεργοσπαστικού μηχανισμού που έχει διαπρέψει στο παρελθόν, ίσως και λόγω της επιείκειας των συνδικαλιστικών οργάνων και κυρίως των πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ τα οποία, κάθε φορά, επέβαλαν ποινές χάδι στους κατ' εξακολούθηση αλαζονικούς απεργοσπάστες.

Αν η απεργία υποστηριχθεί επ' αόριστον, μέχρι να καμφθεί η προκλητική συμπεριφορά της ανάλγητης πυγμής, υπάρχουν σοβαρές ελπίδες οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ, αλλά και οι συνδικαλιστικές ενώσεις, να πετύχουν μια ιστορική νίκη η οποία θα αφορά ολόκληρη την επικράτεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το μπρα ντε φερ είναι ενδιαφέρον και αποτελεί μία πολύ σημαντική ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με ένα στρατόπεδο που έχει καθυποτάξει τη λειτουργία των ΜΜΕ στους στυγνούς νόμους της ψευτοφιλελεύθερης αγοράς και αποτελεί τον μπροστάρη της "καθωσπρέπει εμπορευματοποίησης" του αγαθού της ενημέρωσης.

ΥΓ) Οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ, ύστερα από τη συνέλευσή τους εκτός των εγκαταστάσεων του ομίλου, καθώς η διοίκηση απαγόρευσε την πραγματοποίησή της εντός με την παρουσία της ΕΣΗΕΑ, συναποφάσισαν με ψήφισμά τους τα ακόλουθα:

"Σήμερα, οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΪ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ) πραγματοποιήσαμε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσουμε την στάση μας, μετά την αιφνίδια απόλυση 12 συναδέλφων μας την Παρασκευή 11/1.

Μετά από ψηφοφορία, αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για τις απολύσεις και ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Αποφασίσαμε , έτσι, την κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μεχρι τις 12.00, καθώς και απεργία από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, αποφασίσαμε τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στις 10 το πρωί της Δευτέρας, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, πως είναι απαράδεκτο οι απολύσεις να ανακοινώνονται σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις “χρεωθεί” κανένα διευθυντικό στέλεχος. Είναι επίσης απαράδεκτο να μην ανακοινώνεται στους απολυμένους συναδέλφους η αιτία της απόλυσής τους. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που θίγουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Ζητούμε τη ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης του σταθμού πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις.

Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει η πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας τους σχετικό έγγραφο αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ΜΜΕ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνομιλούμε με τα εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ, όπου ποτέ δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό.

Οι δημοσιογράφοι του Τ/Σ ΣΚΑΪ, Ρ/Σ ΣΚΑΪ και skai.gr"

 

ΥΓ2) Τελικά οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί επέτρεψαν να μην λείψει ο ΣΚΑΪ από την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις (παραίτηση Καμμένου, αίτηση ψήφου εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό κ.λπ.) επιτρέποντάς του να εμφανιστεί με το μικρότερης διάρκειας λεγόμενο "Απεργιακό δελτίο" με την άδεια των συνδικαλιστικών ενώσεων.

Η αρχική "προσπάθεια θλίψης" από την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη,  για την απόλυση των δώδεκα συναδέλφων της δεν την βοήθησε να αναφέρει τίποτα για το μέλλον τους, παρά μόνο ότι αύριο, το πρόγραμμα του σταθμού συνεχίζεται κανονικά.

Δηλαδή, έσπευσε να ενημερώσει τους τηλεθεατές ότι τέλος η απεργία...

 

 

 

   

   

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.