A+ A A-

Τα παιχνίδια σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ με πρωταγωνιστές τους αρμόδιους υπουργούς, ανάλγητους εργοδότες και συστημικούς συνδικαλιστές συνεχίζονται εντείνοντας την αγωνία περίπου 20 χιλιάδων ασφαλισμένων και εργαζομένων στον οργανισμό.

Μετά την, χωρίς αντίδραση, κατάργηση του αγγελιόσημου που αποτελούσε θεσμοθετημένο πόρο αντί εργαδοτικής εισφοράς και ήταν ουσιαστικά το έσοδο στηλοβάτης του ΕΔΟΕΑΠ, οι προαναφερθέντες πρωταγωνιστές παριστάνουν τους ανήξερους και επιδίδονται σε κάθε μορφής ευχολόγια με τη γνωστή "ξύλινη γλώσσα" του πολιτικάντη.

Το παιχνίδι μαζί τους χάθηκε τότε, όταν έπρεπε ταυτόχρονα με την κατάργηση του αγγελιόσημου να νομοθετηθεί ο καινούργιος πόρος που θα αντικαθιστούσε το αγγελιόσημο ως "οιωνεί εργοδοτική εισφορά". Όμως, τότε που έπρεπε να ξεσηκωθούμε, οι παίκτες ήταν μάλλον μιλημένοι και το παιχνίδι "στημένο".

Τώρα είμαστε με το μαχαίρι στο λαιμό και μας αντιμετωπίζουν ως αδύναμους επαίτες που έχουν την άνεση να μας "δουλεύουν".

Θέλουν να μας "σώσουν" με έντοκο δάνειο 10 εκατομμυρίων ευρώ  από τον ΕΦΚΑ -που φτάνει μόνο για τρεις μήνες- το οποίο όμως μπλοκάρει το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητώντας εγγυήσεις και υποθήκες κτηρίων και ενώ  ο ΕΦΚΑ χρωστάει από το αγγελιόσημο 70 εκατομμύρια ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ!

Ακολουθεί η ενημέρωση της Πόπης Χριστοδουλίδου η οποία λέει περίπου τα ίδια για τη συνάντηση με την "ευγενική" υπουργό Εργασίας κυρία Έφη Αχτσιόγλου:

Οι…κουρελούδες!

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη-μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ.
Η υποχρέωσή μου να σας ενημερώνω, ακόμα κι όταν στο βάθος βλέπω μόνο συννεφιά και μπόρα είναι και σήμερα, το σχοινί, που ενώνει τις ζωές μας με ένα Ταμείο, που όλοι αγαπάμε και όλοι θα δώσουμε ιερό αγώνα για να μην καταφέρουν όσοι εχθροί το επιβουλεύονται να το κλείσουν. Η να το μετατρέψουν σε κάτι άλλο, που και θα τους εξυπηρετεί και θα τους δίνει δυνατότητες να εξασφαλίσουν μέσα στην κρίση, μίζες κάθε μορφής και είδους.
Από χτες, το ρεπορτάζ για τον ΕΔΟΕΑΠ ήταν, όχι απλά κακό και θλίβερό. Αλλά, όταν βλέπεις μια κυβέρνηση- με τον “κακό”, κ. Τ.Πετρόπουλο και την “καλή” , κ. Εφη Αχτσιόγλου να συνεχίζει με ψέματα, θεατρινίστικες ανακοινώσεις-δηλώσεις και ενδιαφέρον στα λόγια και όχι στην πράξη- κατανοείς ότι ο αργαλειός φτιάχνει τις ωραιότερες κουρελούδες, που από την μία, τις θαυμάζεις με χαρά.

Και από την άλλη, όταν τις βλέπεις να ξηλώνονται από τις πρώτες κιόλας ώρες, …καταρρέεις για αυτούς: οι οποίοι είναι επαγγελματίες θεατρίνοι, αλλά και αφόρητα αναίσθητοι κι απάνθρωποι.
Το ρεπορτάζ: Προχτές, 19 του μήνα, Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι κι ενώ το κλίμα είχε εντάσεις, πόνο, απελπισία και καταχνιά, κάναμε ως ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ σύσκεψη στον ΕΔΟΕΑΠ.
Ενώπιον όλων μας, η υπουργός, κ. Εφη Αχτσιόγλου είπε τηλεφωνικά στον πρόεδρο του Εδοεαπ, κ. Νίκο Καρούτζο πως ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες και την επομένη( Τρίτη 20 Ιουνίου) θα εκταμιευόταν η πρώτη δόση του δανείου των 10 εκατ. από τον ΕΦΚΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή, 2,5 εκατ. ευρώ….
Κάποιοι πανηγύρισαν. Παρότι γνώριζαν πολύ καλά όπως όλοι και όλες ότι , 12 μήνες τώρα, κυβέρνηση και εργοδότες και μερικοί “δικοί” μας “Εφιάλτες” παίζουν στα ζάρια τον ΕΔΟΕΑΠ, μαζί με τους ασθενείς του, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους απλήρωτους, τους εν ενεργεία βασανισμένους και τους αναξιοπαθούντες συναδέλφους, δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους…
Κλείσαμε και ραντεβού για την επομένη, στις 2 το μεσημέρι με την κ. υπουργό. Και το παραμύθι είχε δράκο….Αλλά τον αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης την ώρα του ΔΣ μας. Ο ΕΦΚΑ έστειλε έγγραφο και ζητούσε να του δώσουμε για να εκταμιευτεί η πρώτη δόση μετοχές, ομόλογα και κτίρια. Δηλαδή, τα πάντα. Είπαμε στην ευγενέστατη κ. Αχτσιόγλου πως… αυτά δεν γίνονται με τίποτα όμως…
Έδειξε πως ήθελε να λυθεί το θέμα….Τόση καλοσύνη προσωπικά δεν με πείθει. Όλοι και όλες της τα είπαμε. Τα πάντα. Καλή- καλή, αλλά, όχι να μας πει πως έκαναν και διακριτική μεταχείριση υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. Το συμπέρασμα είναι πως η ίδια ανέλαβε μόνο τα του δανείου. Τα υπόλοιπα ο “κακός”, ενώ η ίδια δεν είπε ούτε μία φορά, ούτε κατά λάθος πως ίσως να νομοθετήσουν πόρο κι ας τον ονόμαζε, Γιαννιτσά, Κοζάνη, Λωζάνη, όπως ήθελε, βρε αδερφέ.
Μας δουλεύουν χοντρά το δίδυμο της ΠΟΕΣΥ, οι Κυριακόπουλοι, οι Πετρόπουλος, κι όλοι αυτοί, που μας έχουν ξεπουλήσει. Εγώ αυτό πιστεύω. Χτες και σήμερα γίνεται προσπάθεια μεταξύ δικών μας και δικών τους υπηρεσιακών να βρεθεί μια λύση. Τίποτα ακόμα…Σήμερα αυτοί μίλησαν πάλι για την περιουσία μας. Και όχι για τις εξασφαλίσεις.Αυτοί, την δουλειά τους κάνουν…
Οι δικοί μας, οι συνδικαλισταράδες θα το ανεχτούν κι άλλο;
Εμείς, 4 Ιούλη έχουμε την τρίτη Τακτική Συνέλευση και 18 Ιούλη την τρίτη έκτακτη.
Θα καταλάβετε συνάδελφοι πως τα φώτα σβήνουν. Η εμείς ή οι κύριοι και οι κυρίες , οι οποίοι μας καταδικάζουν σε …”θάνατο”;