A+ A A-

Πόθεν αίσχος, Καημένε!

Όταν οι βουλευτές μας, όχι μόνο δεν τολμούν να δώσουν το καλό παράδειγμα, αλλά αμαυρώνουν και την εικόνα τους με διάφορα φτηνιάρικα κόλπα που τους εξασφαλίζουν το απυρόβλητο, τι μπορεί να περιμένει κανείς!
Όταν χάνεται η έξωθεν καλή μαρτυρία, είναι επόμενο να ακολουθήσει η απαξίωση των πολιτικών (μικροπολιτικούς πρέπει να τους λέμε), αλλά και της πολιτικής γενικότερα.
Οι δηλώσεις του περιβόητου "Πόθεν έσχες", αυτή η καταγραφή των κατεχομένων κινητών και ακίνητων αγαθών από τους βουλευτές και ευρωβουλευτές για τα οποία δεν δίνεται καμμία εξήγηση από που προήλθαν, είναι μια φαρσοκωμωδία!
Μόνο γέλια και αγανάκτηση προκαλούν οι αστείες τιμές αγοράς ή πώλησης κατοικιών από τους εθνοπατέρες μας σε περιοχές απλησίαστες για τους κοινούς θνητούς (π.χ. 70 εκατ. δραχμές πώληση διαμερίσματος 212 τ.μ. στην Κηφισιά!)
Πως είναι δυνατόν να απαιτούν από τον απλό κοσμάκη να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του όταν οι ίδιοι παίζουν κρυφτούλι με τους νόμους; Μάλλον υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού οι εθνοπατέρες μας.
Τι να πούμε βέβαια για τον βουλευτή της ΝΔ τον κ. Καμμένο, τον μεγάλο παίχτη της Σοφοκλέους; Αυτός έπαιξε 9,5 δισεκατομμύρια δραχμές στο χρηματιστήριο όταν το κόμμα του κατήγγειλε την απάτη σε βάρος των μικροεπενδυτών με την συγκάλυψη της κυβέρνησης. Είχε κερδίσει, λέει, 800 εκατομμύρια το 1999, αλλά έχασε 100 εκατομμύρια το 2000. Τον καημένο!
Όμως, αν αληθεύει, όπως γράφτηκε, ότι ο τσάρος της οικονομίας κ. Χριστοδουλάκης είχε κάνει ως υφυπουργός αγοραπωλησίες μετοχών αξίας 300 εκατομμυρίων δραχμών και αντί να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση, αναβαθμίστηκε, τότε όλα επιτρέπονται...
Το χειρότερο είναι βέβαια η δικαιολογία του κ. υπουργού ότι δηλαδή ο ίδιος δεν είχε καμμία ανάμειξη στις αγοραπωλησίες αφού διατηρούσε "χρηματιστηριακή κατάθεση" και η διαχείριση του χαρτοφυλακίου του γινόταν με αποκλειστική ευθύνη χρηματιστηριακής εταιρείας!
Τι άλλο να σχολιάσουμε, το χτεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Εστία" με τίτλο "Ζητήματα ηθικής τάξεως", αποκαλύπτει ότι το ύφος και το ήθος του κοινοβουλίου έπιασε πάτο...