A+ A A-

Εκλογές ΕΣΗΕΑ-ΕΔΟΕΑΠ: Ψηφίζω, άρα υπάρχω

Γιατί όλοι οι υποψήφιοι με θυμούνται λίγες μέρες πριν ψηφίσω;

Γιατί το «τεράστιο» έργο τους, οι εκλεγμένοι και κατ΄ εξακολούθηση υποψήφιοι, μου το ανακοινώνουν λίγες μέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης; Πώς να προλάβω να το εκτιμήσω;

Γιατί δεν αισθάνομαι ότι η ψήφος μου στους «φίλους της τελευταίας στιγμής» θα «πιάσει τόπο» και ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο;

Γιατί αισθάνομαι ότι τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο εξακολουθούν και θα εξακολουθούν να προβληματίζουν την πλειονότητα των εργαζομένων και μετά την ψηφοφορία;

Γιατί μου επιβάλλουν να βολεύομαι κάθε φορά με την «Παναγιώταινα» για να μην χάσω ό,τι έχω και δεν έχω, ολότελα;

Γιατί καθιέρωσαν την «ψηφοθηρική συναλλαγή» ως μία «φυσική» διαδικασία επικοινωνίας και συνεργασίας;

Γιατί αισθάνομαι ότι μετά την ψηφοφορία «δεν θα υπάρχω στο χάρτη» για τους υποψήφιους που με προσέγγισαν με τόση διάθεση για προσφορά;

Γιατί για τους υποψήφιους υπάρχω μόνο όταν ψηφίζω.

Ύστερα, τέρμα τα e-mail, τέρμα τα SMS, τέρμα οι επιστολές.

________________________

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΕΣΗΕΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΣΗΕΑ – ΕΔΟΕΑΠ

Η Εφορευτική Επιτροπή υπενθυμίζει στους συναδέλφους ότι την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007, από τις 8.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου στις 8.45 μ.μ. θα διεξαχθούν ψηφοφορίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ.
Συγκεκριμένα ψηφίζουμε:
- Για την εκλογή:
• Μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ (έως 11 σταυροί)
• Μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής ΕΣΗΕΑ (έως 3 σταυροί)
• Μελών Πειθαρχικών Συμβουλίων (έως 5 σταυροί)
• Μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΕΔΟΕΑΠ (έως 5 σταυροί)
• Μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής ΕΔΟΕΑΠ (έως 2 σταυροί)
• Μελών Διοικητικού Συμβουλίου Μορφωτικού Ιδρύματος:
- Τακτικών μελών ΕΣΗΕΑ (έως 4 σταυροί) &
- Τακτικών Μελών ΕΣΗΕΑ – Μέλη αντίστοιχων με τη δραστηριότητά τους οργανώσεων (έως 2 σταυροί)
• Εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο (ένας σταυρός για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και έως τρεις σταυροί για τους εκπροσώπους των συνταξιούχων)

- Και για την έγκριση πεπραγμένων, οικονομικού απολογισμού, προϋπολογισμού καθώς και για παροχή εξουσιοδότησης καταγγελίας συμβάσεων και απεργίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσα μέλη για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ταμειακώς εντάξει, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., θα καταβάλουν το ποσό των 50 ευρώ για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όσον αφορά τα άνεργα μέλη της ΕΣΗΕΑ θα καταβάλουν το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ και η διαφορά
(50-5=45 ευρώ) θα καταβληθεί από τον Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ

Τέλος, πληροφορούμε τους συναδέλφους ότι θα ψηφίσουν ως εξής:
Όσοι το επώνυμό τους αρχίζει:
από Α έως ΔΟΥ: στο 1ο ΤΜΗΜΑ: (1ος όροφος Αίθουσα Γ. Καράντζα)
από ΔΡ έως ΚΩ: στο 2ο ΤΜΗΜΑ: (1ος όροφος Αίθουσα Γ. Καράντζα)
από Λ έως ΠΑΝ: στο 3ο ΤΜΗΜΑ: (Αίθουσα Συνεδριάσεων 3ου ορόφου)
από ΠΑΠ έως ΣΙΩ: στο 4ο ΤΜΗΜΑ: (Αίθουσα Πειθαρχικών 3ου ορόφου)
από ΣΚΑ έως Ω: στο 5ο ΤΜΗΜΑ: (5ος όροφος Αίθουσα Συνεδριάσεων)

--------------------------------------------------

ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΤΕΣ...
(Να τι λέγαμε για τις προηγούμενες εκλογές για ένα τοπίο που δεν άλλαξε)

08/06/05: ΕΣΗΕΑ: οι εκλογές των 11 «σταυρών»

Όπως κάθε φορά, κάθε δύο χρόνια, τα τακτικά μέλη της ΕΣΗΕΑ -σήμερα περίπου 4100- ψηφίζουν για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στο ΔΣ, την εξελεγκτική επιτροπή, τα πειθαρχικά, στο Μικτό Συμβούλιο, με την ελπίδα για ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο.
Όπως κάθε φορά, οι παρατάξεις, την τελευταία ώρα θυμούνται τους πολλούς ξεχασμένους μεροκαματιάρηδες που στο μεταξύ παλεύουν με την αμείλικτη αγορά της ενημέρωσης για την επαγγελματική τους επιβίωση.
Την τελευταία ώρα, οι παραινέσεις για ψήφο στη «μαχόμενη δημοσιογραφία», για τη «δημοσιογραφία στην πρώτη σελίδα» και τα λοιπά, δίνουν και παίρνουν.
Συνήθως, ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων αποτελείται από τα ίδια γνωστά άτομα που έχουν «δοκιμαστεί» με πολυετείς θητείες στα συνδικαλιστικά, πλαισιωμένα με ονόματα γαρνιτούρες της τελευταίας στιγμής που καλύπτουν πολλά «μαγαζιά» για να ενισχυθεί ο πολυσυλλεκτισμός.
Τα προγράμματα, όπως συμβαίνει και με τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων, προπαγανδίζουν πολλές προσδοκίες, αλλά δεν προτείνουν συγκεκριμένους και σαφείς τρόπους για την επίτευξη των στόχων.
Η χαμένη τιμή του Έλληνα δημοσιογράφου είναι γεγονός και, πολλοί από τους υποψηφίους-ιδιαίτερα οι «δοκιμασμένοι»-, έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης γι' αυτή την κατάσταση και θα εξακολουθήσουν να έχουν, αν εκλεγούν, αφού οι αντιλήψεις τους δεν συμβαδίζουν με το ρυθμό της εποχής.
Οι περισσότεροι ψηφοφόροι, είναι «παθητικοί» εκλογείς που ενεργοποιούνται μία φορά κάθε δύο χρόνια και επί της ουσίας δεν ψηφίζουν προγράμματα, γιατί δεν τα γνωρίζουν καλά-καλά, αλλά γνωστούς και φίλους.
Φέτος, μάλιστα, θα έχουν την «πολυτέλεια» να βάλουν στα παραταξιακά ψηφοδέλτια μέχρι και 11 «σταυρούς» για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ.
Έτσι, μάλλον, δεν θα μείνει παραπονούμενος κανένας!!!

ΥΓ) Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται το δημοσιογραφικό επάγγελμα στην Ελλάδα είναι η κατοχύρωσή του απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας (ιδιώτες-κράτος).
Όσο δεν υπάρχει κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, δηλαδή συγκεκριμένα προσόντα για να μπορεί να το ασκήσει κάποιος, η εργοδοσία θα ορίζει όποιον θέλει για δημοσιογράφο. Και ο δημοσιογράφος που θέλει η εργοδοσία είναι ο μη κατοχυρωμένος, υποταγμένος δημοσιογράφος, αυτός που θα φοβάται να «μιλήσει» όπως του «μιλάνε» τα γεγονότα και όπως περιμένει η Κοινή Γνώμη. Η μη θεσμική κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος αποτελεί την κερκόπορτα της εργασιακής απορρύθμισης, δηλαδή ένα θανατηφόρο όπλο στα χέρια των αφεντικών, μια διαρκή προσβολή για την αξιοπρέπεια του Έλληνα δημοσιογράφου.