Logo

Πως ψήφισαν στην ΕΣΗΕΑ για την απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου

Η 24ωρη απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου αποτέλεσε αφορμή για να τοποθετηθούν τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ υπέρ ή κατά και να πάρουν μια γεύση τα μέλη της Ένωσης για τη στάση του καθένα ώστε να βγουν συμπεράσματα για το μέλλον αλλά και για το "απαθές" παρελθόν.

Γι' αυτό παραθέτουμε το παρακάτω ρεπορτάζ¨:

"Η συμμετοχή των δημοσιογράφων στην πρόσφατη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, η πρώτη συμμετοχή εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, έσπασε το μέτωπο της συμμαχίας των δυνάμεων που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στο οποίο την προεδρία έχει η συμμαχία των παρατάξεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με έξι συμβούλους, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία. Ασκήθηκε μεγάλη πίεση στην πλειοψηφία τόσο από τις τρεις παρατάξεις του ΔΣ, την «ΚΕΔ» του Δημήτρη Τσαλαπάτη, τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» του ΚΚΕ και την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ!

Η «Συσπείρωση» ανήκει στις ελάχιστες συνδικαλιστικές παρατάξεις της χώρας που συνεργάζονται  τόσο αρμονικά με τις δυνάμεις της ΝΔ στον κλάδο των ΜΜΕ τα τελευταία έτη, αλλά αυτήν τη φορά δεν είχε άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει με την 24ωρη απεργία. Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου έλειπε στο εξωτερικό σε δημοσιογραφικό συνέδριο και η παράταξή της διασπάστηκε επίσης. Υπέρ της απεργίας ψήφισαν δύο μέλη, η Αγγελική Γυπάκη και ο Μάκης Διόγος. Κατά της συμμετοχής στην απεργία τάχθηκαν τα δύο μέλη της παράταξης «Νέα ΕΣΗΕΑ» Νίκος Καρούτζος και Γιώργος Βότσκαρης αλλά και η Αριάδνη Αγάτσα, που πρότειναν να γίνει απεργία στα ΜΜΕ κάποια άλλη μέρα".

Πηγή: Τυπολογίες

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.