Logo

Η ΕΣΑ, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ...

Οι "αυτοκινητικοί δημοσιογράφοι" ή αλλιώς οι συντάκτες που ασχολούνται με το ρεπορτάζ για το αυτοκίνητο, δημιούργησαν έναν σύλλογο (;) που ονόμασαν με τα αρχικά ΕΣΑ (Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου), ο οποίος όπως αναφέρουν στην επιστολή που έστειλαν στις Τυπολογίες δεν είναι συνδικαλιστικό σωματείο.

Διευκρινίζουν μάλιστα ότι αναγνωρίζουν ως συνδικαλιστικά σωματεία την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ στις οποίες ανήκουν τα μέλη τους που είναι όλοι δημοσιογράφοι.

Έτσι, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ξεκαθαρίζουν ότι δεν ίδρυσαν άλλο συνδικαλιστικό σωματείο δημοσιογράφων όπως θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος.

Καλή η επεξήγηση, αλλά γιατί τα αρχικά της μισητής χουντικής αστυνομίας ως αρχικά της συλλογικότητάς σας κυρίες και κύριοι "αυτοκινητικοί δημοσιογράφοι"; Γιατί αυτή η ταύτιση με την αναβίωση αυτών των αρχικών;

Είστε τόσο νέοι και ανιστόρητοι όλοι και όλες σας; Δεν γνωρίζει κανείς σας πως έχουν καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού αυτά τα αρχικά; Δεν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε π.χ. το ΕΝΣΥΑ (Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου; Ή επίσης το ΕΣΥΑ; Δεν ρωτήσατε ούτε σας είπε κανείς τίποτα;

Ακολουθεί η επιστολή στις Τυπολογίες:  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ

σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύσατε στις «Τυπολογίες» στο οποίο αναφέρεστε στο θέμα «περί δύο Eνώσεων Συντακτών», ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των Αυτοκινητικών Δημοσιογράφων θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ως «Ένωση Συντακτών» και ως συνδικαλιστικό όργανό μας, αναγνωρίζουμε, υποστηρίζουμε και ακολουθούμε ΜΟΝΟ τις υπάρχουσες Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ κ.ά.).

Όπως αναφέρεται και στην πρώτη παράγραφο του καταστατικού μας η Ε.Σ.Α. «δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο» (το Καταστατικό είναι στη διάθεσή σας). Συνδικαλιστικό όργανο έχουμε και αυτό υποστηρίζουμε.

Σε ότι αφορά στον Σύνδεσμο που αναφέρεστε, ότι είναι παλαιότερος και ότι έχει ιδρυθεί από το 1988, οφείλω να διευκρινίσω ότι ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος βρισκόταν σε «ύπνωση» περισσότερα από 25 χρόνια, από τους πρώτους ιδρυτές του.

Όταν αποφασίσαμε να αναλάβουμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία -μετά από χρόνια- ως συντάκτες αυτοκινήτου και να αποκτήσουμε μία ενιαία φωνή, η οποία ασφαλώς θα συντάσσεται με τις Ενώσεις που ανήκουμε (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ), διαπιστώσαμε ότι η αναβίωση του τότε Συνδέσμου αντιμετώπιζε διάφορες οικονομικές εκκρεμότητες τις οποίες δε θέλαμε να αναμοχλεύσουμε.

Από “λευκό χαρτί” λοιπόν, ενεργοί Δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου (και μόνο Δημοσιογράφοι), φτιάξαμε το νέο σύνδεσμο τον οποίο ονομάσαμε “Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου”. Ακριβώς για να τονίσουμε πως είμαστε ένα παρακλάδι των Ενώσεών μας. Σημειώστε δε ότι μέλη του άλλου Συνδέσμου «αφυπνίστηκαν» ΜΕΤΑ την ίδρυση της ΕΣΑ, προσπαθώντας να διασπάσουν τις όποιες προσπάθειες μας.

Τα μέλη της ΕΣΑ είναι ενωμένα και απευθύνονται στο 80% των πολυάριθμων αναγνωστών, τηλεθεατών και ακροατών του Ειδικού Τύπου στη χώρα μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΑ έχει συναντηθεί ήδη -και πριν από όλους- με το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, στους οποίους ξεκαθαρίστηκε το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε.

Συνομιλούμε καθημερινά με τις Ενώσεις μας, οι οποίες μας συμβουλεύουν και μας υποστηρίζουν και μαζί τους αντιμετωπίζουμε όποια θέματα προκύπτουν.

Σας επισυνάπτω και δύο φωτογραφίες με τις συναντήσεις μας με την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

 Ο Πρόεδρος της ‘ΕΣΑ

 Τάκης Τρακουσέλλης

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.