Logo

Σταύρος Θεοδωράκης: Ποτάμι, παραπόταμος ή ξεροπόταμος;

Το Ποτάμι έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρει μια μεγάλη απόφαση που θα επηρεάσει σημαντικά το πολιτικό του μέλλον .

Οι δύο ψηφοφορίες στη Βουλή αποτελούν πρόκληση για δυναμική εμφάνιση και ανασυγκρότηση.

Μέχρι στιγμής, ο επικεφαλής του, ο Σταύρος Θεοδωράκης,  δεν φαίνεται ότι διαθέτει τις απαντήσεις που θα εξασφαλίσουν στο κόμμα του ιστορική διάρκεια στο πολιτικό μας σύστημα.     

Η συμπεριφορά του είναι αμφιλεγόμενη, ενώ το βλέμμα του θολό και αλλήθωρο μη μπορώντας να κρύψει την έλλειψη πολιτικού θάρρους και ξεκάθαρης άποψης.

Πώς είναι δυνατόν να ψηφίζεις κατά της κυβέρνησης, ενώ είσαι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών την οποία θα κυρώσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση, μόνο αν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης;  

Αν η εναντίον ψήφος σου ρίξει την κυβέρνηση πώς θα ψηφιστεί στη συνέχεια η εθνικά επωφελής, όπως έχεις πει, Συμφωνία των Πρεσπών;

Αυτή η στάση είναι ανακόλουθη και εκθέτει τον Σταύρο Θεοδωράκη ως καιροσκόπο που  δεν είναι ουσιαστικά και για λόγους αρχής υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά περιορίζεται να δρα ανάλογα με το προσωπικό του συμφέρον και τα πολιτικά ανταλλάγματα που τυχόν θα του προσφέρουν.

Ο πρώην βουλευτής του ο Σπύρος Δανέλλης με την ξεκάθαρη στάση του υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην ουσία τον εξέθεσε και αποκάλυψε την αδυναμία του και την έλλειψη ξεκάθαρης άποψης.

Περιήλθε σε τόσο δύσκολη θέση που έχασε τη λογική του και είπε ότι το έγκλημα είναι μικρότερο κακό από το λάθος του Δανέλλη!

Ο Δανέλλης ενήργησε σαν αρχηγός με το θάρρος της γνώμης του, ενώ ο Θεοδωράκης σαν ετεροπροσδιοριζόμενος αξιωματούχος που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ηγεσία του.

Το ότι επέτρεψε να εξαρτηθεί η στάση του κόμματός του όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών από την ψήφο εμπιστοσύνης που θα δώσει ο Δανέλλης στην κυβέρνηση, δείχνει ότι δεν έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο κόμμα του και κατά συνέπεια δεν είναι άξιος ηγέτης!         

Του μένει ακόμη λίγος χρόνος για να αποδείξει αν θα είναι επικεφαλής στο Ποτάμι, αν θα καταλήξει παραπόταμος ή θα μετατραπεί σε ξεροπόταμο …

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.