A+ A A-

Πετροβολώντας τον Αλέξη Τσίπρα…

Όλοι έχουν διαπιστώσει ότι το πετροβόλημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει σταματημό τον τελευταίο καιρό.

Όσο μεγαλώνει ο φόβος των αντιπάλων του ότι πρόκειται να κάνει και να ανακοινώσει κάτι θετικό (έξοδος από τα μνημόνια, υπεράσπιση των συντάξεων κ.λπ.) τόσο αυξάνει η συχνότητα και το μίσος του πετροβολήματος.

Πλήθος εντύπων και εκπομπών πετροβολούν ασταμάτητα με αλήθειες, ψέμματα και fake news τον κακό δαίμονα του παλαιοκομματικού καθεστώτος το οποίο επιχειρεί την παλινόρθωσή του με κάθε τρόπο.

Ο νέος αριστερός ή έστω wanna be αριστερός, αυτοδημιούργητος και όχι κληρονομικός ηγέτης, έχει μπει στο στόχαστρο των φθονερών αντιπάλων του οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι είναι ικανός να τους παραγκωνίσει.

Όμως, ο  «μια παρένθεση και μόνο» κατά Σαμαρά, συνεχίζει και πέρασε πρόσφατα στη Δ’ Σϋνοδο της Βουλής κάτι που είχε να συμβεί από το 2004, αφού έκτοτε είχαμε εκλογές κάθε δύο ή τρία χρόνια.

«Δέντρο που όλοι το πετροβολούν» λοιπόν ο - πρόσφατα υποψήφιος και για Νόμπελ Ειρήνης (!) - Αλέξης Τσίπρας;  

Αν είναι έτσι, όπως λέει και το λαϊκό άσμα:  

Δέντρο που όλοι το πετροβολούν
είναι αυτό που έχει για να δώσει.
Τον αετό πολλοί πυροβολούν,
μα δύσκολα κανείς θα τον σκοτώσει.

ΥΓ) Η ελληνική κοινωνία μπορεί να είναι κυκλοθυμική με τάσεις και συμπεριφορές ανθρωποφαγίας και ρατσισμού, αλλά παρόλα αυτά για λόγους ισορροπίας έχει διατηρήσει λίγο από το αίσθημα του δικαίου και του φιλότιμου.

Ας μη νομίσουν λοιπόν οι κάθε λογής πετροβολητές ότι όσο πιο πολύ αδικούν τον Τσίπρα τόσο περισσότερο τον εξουθενώνουν.

Αντίθετα, με τέτοιες μεθόδους ενισχύουν μάλλον την προσπάθειά του να καθιερωθεί ως ένας ικανός και άξιος πολιτικός ηγέτης.