A+ A A-

Οι Ενώσεις Συντακτών απέναντι στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ

 

Κοινή επιστολή απέστειλαν σήμερα Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 οι Ενώσεις Συντακτών προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. Βασίλη Κωστόπουλο, σχετικά με τη θεσμοθέτηση Εσωτερικού Κανονιοσμού Λειτουργίας της ΕΡΤ. Η επιστολή έχει ως εξής:

  "ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Προς τον κ. Β. Κωστόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε.   Κοινοποίηση: - Υπουργό ΨΗΠΤΕ κ. Ν. Παππά - Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Ελ. Κρέτσο - Μέλη ΔΣ της ΕΡΤ: κ. Χρ. Λεοντή, κ. Γιώργο Θαλασσινό, κα Αικ. Τσατσαρώνη, κ. Αρ. Μεταξά   Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε, Η θεσμοθέτηση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ (Οργανόγραμμα) είναι ενέργεια καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, καθώς θα διαμορφώσει νέες συνθήκες εργασίας και κατ’ επέκταση την ποιότητα του παρεχόμενου προγράμματος. Οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικοί φορείς αλλά και οι πολίτες της χώρας αναμένουν η στελέχωση της ΕΡΤ και ο τρόπος δόμησής της εταιρίας να αποπνέει δυναμισμό, αξιοκρατία και προοπτικές ανάπτυξης κι όχι συρρίκνωσης του έργου της. Διχαστικές πρακτικές αλλά και κατακερματισμός υπηρεσιών πρέπει να αποφευχθούν. Επιπλέον, θα συμφωνείτε κι εσείς, η ΕΡΤ δεν είναι ένα οποιοδήποτε ιδιωτικό ραδιόφωνο ή τηλεόραση καθώς ο ρόλος της είναι πολύπλευρος και σε αυτή τη δημόσια επιχείρηση θεωρούμε ότι πρέπει σοβαρά να λαμβάνονται υπόψη οι παρατηρήσεις των κοινωνικών φορέων. Για το λόγο αυτό, επιθυμούμε να μη ληφθούν αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά αντίθετα να δοθεί παράταση δεκαπέντε (15) ημερών προκειμένου να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους, οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όταν θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο οργανόγραμμα.

Με εκτίμηση,

Για την ΕΣΗΕΑ

 

        Η Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

   Μαρία Αντωνιάδου                                                Σταύρος Καπάκος

Για την ΕΣΗΕΜΘ

 

        Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

   Νικόλαος Καρράς                                             Βασίλειος Κοντογουλίδης

Για την ΕΣΠΗΤ

 

        Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

   Θεμιστοκλής Μπερεδήμας                                   Αθανάσιος Αλατάς         

 

Για την ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

 

        Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

   Δημήτρης Χορταργιάς                                       Γιώργος Μπανάτσας

 

Για την ΕΣΗΕΠΗΝ

 

        Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Κυριάκος Κορτέσης                                              Γιώργος Καρβουνιάρης"